TRAM DE BICICLETA

Us presentem un circuit de bici diferent a la resta de duatlons: una volta circular (excepte els 1.8km. primers/últims.) de 33.5km de distància, que travessa part de la Serralada de les Guilleries i ben vigilat per la cara nord del massis del Montseny. Un circuit en plena natura que passa per dos collets de muntanya i per això us demanem el màxim respecte amb el medi ambient.


El circuit el podem dividir en 6 sectors:

1) De Vic (km. 0) a Taradell (km. 6.2): Fins a Santa Eugènia de Berga tenim 3km. planers per recuperar les cames de la cursa a peu. Al mateix poble de Sta. Eugènia comença un lleuger ascens que ens portarà fins a Taradell.






2) De Taradell (km. 6.2) a l´alt de la Mansa (km. 10.2): Aquí tenim la primera dificultat orogràfica important. Les dades del port són les seguents:



Nom: Alt de la Mansa o la Roca. Alçada: 785m.
Desnivell: 168m. Distància: 4km.
Pendent mitjana: 4.2%


3) De l´alt de la Mansa (km. 10.2) al Pont de Fàbregas (km. 17.1): Enllaç dels dos colls i sense cap mena de dubte la part més ràpida del circuit. Els 2.1km. primers és propiament el descens de l´alt de la Mansa, sense corbes perilloses, poca vegetació i encarat al sud. Poques vegades està humit però sempre hem d ´estar atents. Un cop acabem el descens arribem a un trencant (cruïlla de províncies), on durant una estona entrarem a la província de Girona. El terreny fins al pont de Fàbregas és en lleuger descens i podem pedalar amb plat gran i les corones més petites.


4) Del Pont de Fàbregas (km. 17.1) al Coll de Romagats (km. 22.5). Ja som al segon port. En aquest podem diferenciar dues parts: La primera fins arribar al pont de la C-25, uns 2.6km. en una succeció de petites pujades i baixades per una carretera estreta i força virollada.





La segona part, uns 2km, és una pujada contínua amb bon ferm i sense gaire dificultat.


Nom: Coll de Romagats o la Casilla. Alçada:726m.
Desnivell: 146m. Distància: 5.1km.
Pendent mitjana: 2.9%



5) Del Coll de Romagats (km. 22.5) a Sant Julià de Vilatorta (Km. 25.7): Baixada ràpida sense corbes perilloses, però degut a la seva orientació al nord i la densa vegetació hi ha força humitat als matins.





6) De Sant Julià de Vilatorta (km. 25.7) a Vic (km. 33.5): El més destacable d´aquest últim tram, que en general és planer o en lleuger descens, és una baixada de 800m. que trobarem al km. 30. Es tracta d'una carretera estreta amb molt bon ferm, però amb un pendent del 10% i un parell de corbes perilloses. La organització ja posarà voluntaris per avisar.
IMPORTANT!!!! RECORDEU QUE HEU DE RESPECTAR EL CODI DE CIRCULACIÓ.